Ingrediënten (voor 10-12 personen)

  • 500 gram mascarpone
  • 4 el suiker
  • 150 ml yoghurt
  • 400 ml sinaasappelsap
  • 500 gram aardbeien
  • 42 lange vingers (ongeveer 300 gram)
  • reep pure chocolade

De taart is uiteindelijk ongeveer 20 cm in doorsnede. Zorg dat je een bord gebruikt dat groot genoeg is.

Bereiding

Neem een kom en doe hier de mascarpone, suiker, yoghurt en 75 ml van het sinaasappelsap in. Mix tot een romige crème en zet in de koelkast. Snij ondertussen de aardbeien in plakjes.

Doe de resterende sinaasappelsap in een schaaltje en doop hier de lange vingers in. Leg ze vervolgens op het bord.Op de eerste laag lange vingers smeer je een laag mascarpone crème. Leg daarop de plakjes aardbei. Bewaar de mooiste aardbeien voor de bovenste laag, deze zul je uiteindelijk het beste zien. Maak nog twee keer een laag van lange vingers met mascarpone crème en aardbeien.

Om de decoraties te maken leg je de reep chocola neer op je werkblad met de geblokte kant naar beneden. Schraap met een mes over de reep heen om krulletjes te maken. Zet het mes daarom stevig op de reep en duw deze van je af (en maak ze ook niet gelijk boven de taart ).

TIP: Vind je de taart er heerlijk uit zien maar lijkt dat stapelen je niets? Je kan deze aardbeien tiramisu ook prima in een schaal maken.