Chocola

Plaats de 12 vormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor zoals aangegeven. Laat de zwarte chocolade smelten in de melk. Giet de Cupcake deegmix in een kom, voeg de zachte boter, de eieren, de gesmolten chocolade toe. Klop alles gedurende ca. 1 minuut met de elektrische klopper terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Vul de 12 vormpjes voor 2/3. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat gedurende ca. 25 minuten bakken. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
Elektrische oven ca. 160° C Heteluchtoven ca. 140° C Baktijd: ca. 25 minuten
Leg het Chocoladeglazuur gedurende ca. 10 minuten in warm water. Kneed vervolgens het zakje. Overdek een cupcake met het glazuur. Versier met enkele Cupcake Zilver Parels. Overdek een cupcake met het glazuur. Versier met enkele schijfjes chocolade. Overdek een cupcake met het glazuur. Versier met enkele lijntjes die u met een Cupcake Stift trekt. Kneed de chocolade topping enkele minuten. Maak over de hele cupcake kleine spitsjes, op regelmatige afstand van elkaar verspreid.
Kneed de chocolade topping enkele minuten. Versier met een roosje Topping bovenop de cupcake. Kneed de chocolade topping enkele minuten. Teken een lijntje Topping op de bovenkant van de cupcake.

Ingrediënten
- 225 g boter
- 225 g suiker
- 4 eieren
- 225 g bloem
- 4 theelepels cacao vermengd met 4 theelepels warm water
- 1½ theelepel bakpoeder
- voor het glazuur
- 100 g boter
- 200 g pure chocolade
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Verdeel 20 papieren vormpjes over de uitsparingen in de muffinbakvorm.
Klop alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine in ongeveer 1 minuut tot een glad beslag.
Schep het beslag met een lepel in de papieren bakvormpjes. Vul ze voor tweederde (of minder, dan blijven de cakejes plat van boven en blijft de glazuurlaag er bovenop liggen) en bak de cakejes 12 tot 15 minuten. Houd ze goed in de gaten.
Kijk of de cakejes goed gerezen zijn en neem ze uit de oven. Laat ze een paar minuten afkoelen, neem de vormpjes uit de muffinbakvorm en laat ze op een taartrooster verder afkoelen.
Maak het glazuur als de cakejes zijn afgekoeld. Doe de boter, de chocolade en 4 theelepels water in een kom en laat ze samen au bain-marie of in de magnetron smelten.
Roer het mengsel tot een glad en glanzend glazuur. Laat het een paar minuten staan om dikker te worden. Verdeel het glazuur over de bovenkant van de cakejes.
Garneer de cakejes en laat het glazuur opstijven. Nu zijn de cakejes klaar om te serveren.
20 papieren bakvormpjes, muffinbakvorm, keukenmachine of mixer
Maak jouw eigen website met JouwWeb